Правителството на Австралия се съгласи да отмени решението за анулиране на

...
Правителството на Австралия се съгласи да отмени решението за анулиране на
Коментари Харесай

Казусът с Ноле се заплита, намесва се министърът на миграцията

Правителството на Австралия се съгласи да анулира решението за анулиране на визата на Новак Джокович миналата седмица. Той ще бъде освободен от ареста и ще получи назад паспорта си и други персонални движимости, заяви The Guardian.

Причината за това е, че държавното управление призна, че не е дало задоволително време на Джокович, откакто го уведоми за желанието си да анулира визата си, с цел да приказва с други и да отговори изцяло.

Това обаче не взема решение проблема. Министърът на имиграцията Алекс Хоук вече може персонално да се намеси и да реши да анулира визата, но на напълно нови учредения. Това, което държавното управление уточни в съда, може да се случи.

Ако това се случи, това може да се окаже, че Джокович ще бъде изправен пред възбрана за влизане в Австралия за три години, в случай че министърът реши да анулира визата.

Правителственият съветник Кристофър Тран казва, че министърът на имиграцията Алекс Хоук ще обмисли дали да упражни персонално пълномощие за отменяне на визата.

Кели отбелязва, че в случай че министърът вземе решение за премахване, тогава Джокович не може да се върне в продължение на три години. Това обаче  може да бъде обжалвано. 

„ Изглежда, залогът по-скоро се е нараснал “, сподели той.

По-рано съдия Антъни Кели прочете протокол, с който се отменя решението за анулиране на визата на Новак Джокович, осъжда се държавното управление да заплати разноските и Джокович да бъде освободен от ареста след 30 минути с неговия паспорт и върнатите му персонални движимости.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР